Előkészületek

Nem szoktam túlzottan előre gondolkodni amikor utazásról van szó. De arra jutottam, hogy azért ez van amiben más, mint Európában össze-vissza rohangászni. Persze nem hiszem, hogy nagyon más lenne, hiszen egy teljesen normális országba megyek, ahol ne adj Isten várnak is rám talán (khmm na erről majd máskor 🙂 ). De egyrészt úgy tervezem,  kirándulni fogok, ha lehetséges, akár 8-10 napig is és időnként 4000 m fölött. Na most az egy dolog, hogy az Alpokban nyáron kellemesen elsétálgatok 3 napig vitorláscipőben, de itt azért elképzelhető, hogy nem akarom majd ezt a plusz kényelmetlenséget magamon, így aztán vettem egy nagy levegőt és befektettem egy túrabakancsba. Szolgáljon hűen életem végéig!

A másik dolog, hogy bár a mediterráneumban sosincs semmi bajom a csapvíztől, de mint Indiában tapasztaltam, ezen a környéken már nem bírja olyan jól a gyomrom a sok izgalmas kis kártevőt. Így aztán vettem magamnak víztisztító tablettát. Ez ezüst kloridot tartalmaz ami két óra alatt elvileg a makacsabb egysejtűeket és a különböző élősködők egyéb fajait is mind elpusztítja. Adtak hozzá olyan cseppeket is, amik eltüntetik a klórt belőle miután az végzett a hívatlan vendégekkel. Érdeklődve várom majd az első kóstolót.

Mivel (bár erről még mindig nem sokat tudok) egy iskolában fogok gyerekekkel foglalkozni ezért január elején kaptam pár emlékeztető oltást, hogy az ott még előforduló, de nálunk a mindennapokban már nem jellemző kórokozók nehogy a sírba vigyenek. Rögtön négyet is kettőt-kettőt külön kézbe: Hepatitis A, Meningitis, Di-Per-Te és Hastífusz.

Ezen kívül megvettem a repjegyeimet oda felé, a vissza utat majd ott oldom meg attól függően, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

Célom, hogy az összes cuccom valahogy beleférjen egy 25+4 literes hátizsákba és egy oldaltáskába. Ez mindig nagy harc. De jobb kisebb csomagokkal utazni és csak azt vinni, ami feltétlenül szükséges.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük